HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Verkiezing Beste Bibliotheek en de Beste Bibliothecaris van 2015

01-03-2015
Ook in 2015 vindt er weer een verkiezing plaats voor de Beste Bibliotheek en de Beste Bibliothecaris van Nederland. Die krijgt dit jaar echter een wat andere opzet.
De verkiezing van de beste bibliotheek krijgt dit jaar een andere opzet. In Bibliotheekblad nr. 3 doen we uit de doeken wat er verandert en welke bibliotheken tot de eindronde doordringen. Bibliotheekblad nr. 3 verschijnt op 27 maart.

In ieder geval zijn aan de toetsingscriteria enkele nieuwe, zwaarwegende elementen toegevoegd. Onderscheidt u zich als het gaat om samenwerking met het onderwijs? Is uw activiteiten- of cursusaanbod uniek? Blijft Leven Lang Leren bij u geen abstract begrip? Vormt uw erfgoedcollectie een voorbeeld voor anderen? Liggen uw leden- en/of uitleencijfers ver boven het landelijk gemiddelde? Dat zijn enkele van de vragen die aan de genomineerde bibliotheken gesteld zullen worden.
De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland is dus geen prijs voor het mooiste gebouw, maar voor de organisatie die binnen de eigen mogelijkheden het best presteert.

En wie verdient de titel Beste Bibliothecaris van 2015 en wordt de opvolger van Mark Deckers, Theo Peeters en regerend kampioen Jan van Bergen en Henegouwen? Wordt het na drie mannen niet eens tijd voor een vrouw?

De shortlist zal bekendgemaakt worden op 27 maart (in het blad en op de site).Reacties op dit artikel (1)

Tonnie Kikkert
30-11-2014 11:14
 De beste bibliotheek van Nederland is de Bibliotheek Rivierenland,  omdat ze tegen de stroming in, meer uren open is, het ledental toeneemt, alle uitleningen gratis zijn ook de IBLaanvragen. De koffie is gratis. En last but not least een boetevrije bibliotheek is geworden.Geen BOETES meer.Fantastisch , en het werkt! Oude leden, die opgezegd hadden, komen terug. 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Gastblog

Stromatolieten Wim Keizer

Stromatolieten zijn qua uiterlijk de meest oninteressante verschijnselen ter wereld, maar qua betekenis juist de boeiendste die je kunt bedenken, namelijk bewijzen van de oudste vormen van leven op aarde: 3,5 miljard oud, ontstaan op een kwart van de geschiedenis van de aarde. Ik zag ze in 2000 in de... Lees verder