HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Oproep nominaties Beste Bibliotheek

18-04-2016
Oproep nominaties Beste Bibliotheek
Ook dit jaar kiest Bibliotheekblad weer de Beste Bibliotheek van Nederland. Wil je je eigen bibliotheek of die van een collega voordragen, stuur dan uiterlijk 8 mei je - liefst beargumenteerde - nominatie naar: redactie@bibliotheekblad.nl.
Uit de inzendingen kiest de jury zes openbare bibliotheken die in de finale komen. De uiteindelijke winnaar wordt, net als in 2015, gekozen door de jury en het publiek tezamen. Wie dit jaar de eer te beurt valt, wordt in november bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek van de huidige kampioen: de Chocoladefabriek in Gouda.

Het is al eerder gezegd, maar het kan niet genoeg beklemtoond worden: de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland is geen prijs voor het mooiste gebouw, maar een onderscheiding voor die bibliotheek die binnen de eigen mogelijkheden het best presteert en zich voortvarend manifesteert in de eigen lokale setting. Bijvoorbeeld als platform voor ontmoeting en debat. Daarom wordt ook kleine(re) bibliotheken nadrukkelijk verzocht zich kandidaat te stellen.

Behalve de Beste Bibliotheek kiezen we dit jaar ook weer de Beste Bibliothecaris van Nederland. Wie is volgens jou het meest geschikt om in de loop van dit jaar het stokje over te nemen van regerend titelhouder Erik Boekesteijn en waarom vind je dat? Laat het ons, uiterlijk 8 mei, weten via redactie@bibliotheekblad.nl.  Reacties op dit artikel (2)

IzaƤk van der Vlist
10-5-2016 16:02
De bibliotheek Rijn en Venen vind ik bijzonder prettig.
Vooral het e-lab is erg leerzaam informatief voor kinderen en ouderen. Ziet er ook mooi verzorgd uit met het buizen-frame. Er wordt alle tijd voor je genomen om uit te leggen wat 3D-printen is, ondersteund met allerlei lektuur.
Ook de koffietafel, de mensen, het is daar fijn vertoeven.
Wat mij betreft wordt deze Bieb de beste van het jaar! Dat verdienen ze. 
Marco van Vliet
8-7-2016 09:50
Bibliotheek Schiedam is zeer lawaaiig, personeel treedt niet op tegen orde verstoorders, als je het zelf probeert te regelen mag dat niet en loop je kans zelf verwijderd te worden. Het is te gehorig, kom op nou muziek bandjes in een bieb?! Geen stilteruimte aanwezig, echt niet meer van deze tijd. Elitair en pretentieus! Horeca belangrijker dan het boek en lezen en dat begrijp ik gezien het personeel wel maar durf dan een andere baan te zoeken. Sterkte het is ook moeilijk in zo'n stad dat begrijp ik wel.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Gastblog

Stromatolieten Wim Keizer

Stromatolieten zijn qua uiterlijk de meest oninteressante verschijnselen ter wereld, maar qua betekenis juist de boeiendste die je kunt bedenken, namelijk bewijzen van de oudste vormen van leven op aarde: 3,5 miljard oud, ontstaan op een kwart van de geschiedenis van de aarde. Ik zag ze in 2000 in de... Lees verder