HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Nominatie verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2019 geopend

17-10-2018
Nominatie verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2019 geopend
Wie treedt er in de voetsporen van vorige winnaars als School 7 Den Helder en Stadkamer Zwolle? Bibliotheekblad roept kandidaten op om zichzelf of een andere openbare bibliotheek te nomineren voor de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2019. Nomineren kan tot en met 31 oktober 
Vindt u dat uw vestiging of die van uw collega's niet mag ontbreken in het deelnemersveld van de kandidaten die kans maken op de NBD Biblion Award, stuur dan uiterlijk 31 oktober van dit jaar een bij voorkeur beargumenteerde mail naar redactie@bibliotheekblad.nl.

De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland is een jaarlijks evenement dat zich inmiddels bewezen heeft als middel bij uitstek om het bibliotheekwerk lokaal en landelijk op de kaart van pers, publiek en politiek te zetten. De grote respons blijkt onder meer uit het aantal publieksstemmen (de laatste keer ruim 15.000) en de publiciteit in diverse media.

Uit de binnengekomen nominaties stelt een vakjury, met daarin onder anderen de directeur van de regerend kampioen, de shortlist samen. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door het publiek en de vakjury tezamen, waarbij beider stem voor de helft meetelt.

Tijdens het Nationale Bibliotheekcongres (vermoedelijke datum 16 april 2019) zal bekendgemaakt worden wie zich een jaar lang de beste bibliotheek van Nederland mag noemen.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Eimer Wieldraaijer, 06-51236185.  Reacties op dit artikel (1)

anoniem
29-11-2018 12:18
Elk jaar een paar veren ergens in steken is voor de bibliotheekbranche ontzettend lekker maar geeft niet de motivatie zoals bij een verkiezing “slechtste bibliotheek” van 2019. Iedere bibliotheek is zelfingenomen en vind dat hij en vooral zij, bij zichzelf de perfecte motivatie oproept om de beste te zijn zonder commentaar of kritiek van buitenaf. Dus ondanks de nominatie “beste bibliotheek 2019” te krijgen kan het zomaar eens ook de slechtste van 2019 zijn zonder ooit te zullen beseffend waarom.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Gastblog

Stromatolieten Wim Keizer

Stromatolieten zijn qua uiterlijk de meest oninteressante verschijnselen ter wereld, maar qua betekenis juist de boeiendste die je kunt bedenken, namelijk bewijzen van de oudste vormen van leven op aarde: 3,5 miljard oud, ontstaan op een kwart van de geschiedenis van de aarde. Ik zag ze in 2000 in de... Lees verder