HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Finalisten verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2019 bekend

21-01-2019
Finalisten verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2019 bekend
De shortlist van de verkiezing van Beste Bibliotheek van Nederland 2019 is bekend. Uit de nominaties koos de jury van Bibliotheekblad de volgende finalisten: Deventer (centrale), Dongen (Theek 5), Harderwijk (Huis van de Stad), Leeuwarden (dbieb), Losser ('t Lossers Hoes) en Vught (Petruskerk) 
In de komende maanden zullen de zes genomineerde bibliotheken, op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar, bezocht worden door de juryleden, die de instellingen met name zullen beoordelen op de criteria die de bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk. Het aspect van de lokale verankering en de netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied krijgen daarbij weer extra aandacht.

De uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award wordt gekozen door de vakjury en het publiek tezamen. Om het publiek, dat gedurende de maand maart zijn stem kan uitbrengen op de website van Bibliotheekblad, een impressie te geven van de onderscheidende eigenschappen van de zes kandidaten, zullen er in die periode videoprofielen van alle kandidaten op www.bibliotheekblad.nl te vinden zijn. Welke bibliotheek uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen, wordt in april 2019 bekendgemaakt op of rond het Nationale Bibliotheekcongres in de Van Nellefabriek te Rotterdam.

De vorige winnaars van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland waren DOK Delft, De Nieuwe Bibliotheek (Almere), de Bibliotheek Wassenaar, de Bibliotheek Hengelo, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (centrale vestiging), de Bibliotheek Arnhem (Rozet), De Tweede Verdieping (Nieuwegein), de Bibliotheek Laren, de Chocoladefabriek (Gouda) en School 7 (Den Helder). Regerend titelhouder is Zwolle (Stadkamer Centrum). Reacties op dit artikel (2)

Monica welling
31-1-2019 08:46
geachte redactie
De huisvesting van dBieb in Leeuwarden naar de Blokhuispoort is voor mij de reden geweest om mijn abonnement na 60 jaar te beëindigen. Onoverzichtelijk, rare indeling van de boeken, het personeel staat om 1 computer waar je als klant met een vraag moet wachten tot het vorige geval is afgehandeld, naargeestig gebouw met de gevangenissfeer nog duidelijk aanwezig. 
Kortom, deze dbieb is mijn bibliotheek niet meer. Monica Welling
dbieb Leeuwarden
20-2-2019 13:43
Beste Monica,
 
Wat jammer om te lezen dat de veranderingen die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt u niet goed zijn bevallen.
We begrijpen heel goed dat, ondanks dat we zelf trots zijn op onze vernieuwde organisatie, niet iedereen blij is met deze (grote) verandering.
Uw feedback is voor ons dan ook erg waardevol om onze organisatie mogelijk verder te kunnen verbeteren!
Ik geef uw punten van kritiek in ieder geval door aan onze klantenservice, en als u zou willen zou u ook altijd nog een gedetailleerder bericht kunnen sturen via dit formulier: https://www.dbieb.nl/service/contact.html
In ieder geval bedankt voor uw bericht en hopelijk tot ziens!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Gastblog

Stromatolieten Wim Keizer

Stromatolieten zijn qua uiterlijk de meest oninteressante verschijnselen ter wereld, maar qua betekenis juist de boeiendste die je kunt bedenken, namelijk bewijzen van de oudste vormen van leven op aarde: 3,5 miljard oud, ontstaan op een kwart van de geschiedenis van de aarde. Ik zag ze in 2000 in de... Lees verder