HomeRubriekenArtikel
voetnoot

David Lankes in het Nederlands vertaald

11-10-2019
David Lankes in het Nederlands vertaald
Gert Staal, directeur-bestuurder Bibliotheek Lek & IJssel en universitair geschoold vertaler Engels, werkt aan een integrale Nederlandstalige editie van David Lankes' standaardwerk The New Librarianship Field Guide. Met steun van Cubiss, de POI die ook aan de basis staat van de opleiding tot community librarian, hoopt Staal de publicatie in het voorjaar van 2020 uit te kunnen brengen. 
Zijn beweegreden: 'Veel Engelstalig werk wordt door de culturele en taalkundige afstand tot het Amerikaanse Engels nog steeds maar matig gelezen en de betekenis komt vaak niet geheel over. Ik wil dit waardevolle boek dan ook toegankelijk maken voor meer bibliotheekmedewerkers en uiteraard voor de cursisten van Cubiss.'

Bibliotheekblad steunt het initiatief door in het eerste nummer van 2020 enkele cursisten aan de opleiding tot community librarian in gesprek te laten gaan met bibliotheekgoeroe David Lankes. Ook brengen we in de editie van januari een voorpublicatie van (een gedeelte uit) het boek, waarvan de prijs naar verwachting rond de 20 euro zal liggen.

Om een indruk te krijgen van de interesse is voorintekening vanaf nu mogelijk.
Belangstellenden kunnen zich melden bij Gert Staal of Kirsten Sinke van Cubiss: gertstaal@bibliotheeklekijssel.nl of k.sinke@cubiss.nl. Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gastblog

Stromatolieten Wim Keizer

Stromatolieten zijn qua uiterlijk de meest oninteressante verschijnselen ter wereld, maar qua betekenis juist de boeiendste die je kunt bedenken, namelijk bewijzen van de oudste vormen van leven op aarde: 3,5 miljard oud, ontstaan op een kwart van de geschiedenis van de aarde. Ik zag ze in 2000 in de... Lees verder