HomeRubriekenArtikel
voetnoot

Nominatie verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2020

05-12-2019
Nominatie verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2020
De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2020 gaat weer van start. Tot en met vrijdag 14 februari kunt u uw eigen of een andere openbare bibliotheek voordragen om deel te nemen aan deze prestigieuze wedstrijd om de NBD Biblion Award te winnen, die al negen keer een geslaagde versie beleefde en in dbieb Leeuwarden de regerend titelhouder kent.  
Elke vestiging van een openbare bibliotheek komt in aanmerking voor nominatie. Het enige wat we van u vragen is dat u beargumenteerd aangeeft waarin de bibliotheek van uw keuze zo goed en onderscheidend is.

Selectie en beoordeling
Uit de inzendingen worden door een deskundige en onafhankelijke jury, waarin onder anderen de directeuren van de laatste twee kampioenen zitten, zes bibliotheken gekozen ten behoeve van de shortlist. Wie de zes finalisten zijn, wordt bekendgemaakt in Bibliotheekblad, nr. 2 (op 13 maart) en op onze website bibliotheekblad.nl.

De zes kandidaten worden in de maanden erna bezocht door de juryleden, die hun kennersblik laten gaan over zaken als gebouw & inrichting, diensten & producten, service & klantgerichtheid, maar die vooral oog zullen hebben voor de maatschappelijke en culturele werking van de bibliotheek en de samenwerking met individuele en institutionele partners.

Niet alleen de stem van de vakjury, ook die van het publiek telt mee (beide bepalen elk voor de helft de einduitslag), want in de periode van vrijdag 1 mei tot en met zondag 31 mei kan iedereen op de website www.bibliotheekblad.nl een stem uitbrengen op de bibliotheek van zijn/haar keuze. Behalve via foto's en geschreven profielen kan het publiek zich oriënteren op de kwaliteiten van de deelnemers met behulp van zes door de kandidaten aangeleverde video-impressies van hun bibliotheek.

De winnaar van de NBD Biblion Award wordt bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in Utrecht (dinsdag 16 juni) en mag zich een jaar lang Beste Bibliotheek van Nederland noemen.

Voordrachten
Aarzel niet en draag de bibliotheek voor die absoluut niet mag ontbreken op deze jubileumeditie van de verkiezing, want het spreekt vanzelf dat we van deze tiende uitgave iets bijzonders gaan maken!

Voordrachten kunnen tot en met vrijdag 14 februari gezonden worden naar: redactie@bibliotheekblad.nl. Reacties op dit artikel (2)

Gerko Arkema
5-12-2019 20:16
Forum Groningen, zonder twijfel. 
Rob Bruijnzeels
18-12-2019 18:45
 Dirk Nijdam - de directeur van Forum Groningen - in hetdecembernummer van bibliotheekblad: "als mensen het gebouw inkomen en zeggen: wat heeft Groningen een mooie bibliotheek gekregen, hebben we alles verkeerd gedaan." Die doen dus hieraan gewoon niet mee. 

 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie

Gastblog

Stromatolieten Wim Keizer

Stromatolieten zijn qua uiterlijk de meest oninteressante verschijnselen ter wereld, maar qua betekenis juist de boeiendste die je kunt bedenken, namelijk bewijzen van de oudste vormen van leven op aarde: 3,5 miljard oud, ontstaan op een kwart van de geschiedenis van de aarde. Ik zag ze in 2000 in de... Lees verder