HomeRubriekenGastblogsBericht
voetnoot
Genomineerden Beste Bibliothecaris 2011 (persoonlijkheidsprijs)
25-08-2011
Met ingang van dit jaar worden er drie nieuwe prijzen toegekend voor het beste project, de beste jeugdbibliotheek en de meest inspirerende bibliothecaris. 

Hier stellen we de drie genomineerden voor de Persoonlijkheidsprijs 2011 aan u voor.
Belangrijkste criterium voor nominatie in een van de drie categorieën is het leveren van een originele bijdrage aan de inhoudelijke vernieuwing van het bibliotheekwerk. De genomineerden voor de Persoonlijkheidsprijs worden met name in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange voortrekkersrol.

Karen Bertrams - ProBiblio

Karen Bertrams weet al jaren met haar creativiteit en visie anderen te motiveren en te stimuleren. Zowel binnen het 100 Talenten-project als tijdens de Bolognareizen voor jeugdbibliothecarissen vormt zij een belangrijke spil. Afgelopen jaar produceerde zij 100 x, een bijzondere uitgave over de ontwikkelingen in de Bibliotheken van 100 talenten waarin al haar talenten samenkomen. Nooit opgeven is er één van!

Mark Deckers - De Blauwe Brug
Mark Deckers valt vooral op door het plezier en de enorme energie waarmee hij werkt. Hij is betrokken bij verschillende belangrijke innovatieve projecten zoals Biebsearch, waarbij hij traditioneel bibliotheekwerk in een bijzonder nieuw jasje steekt en met verve aan de man brengt bij externe partijen. Zijn blog- en twitteractiviteiten vormen voor veel collega’s een bron van humor, maar stemmen ook tot nadenken over de inhoud die je aan je vak geeft.

Jan de Waal – Bibliotheek Maasland
Jan de Waal laat zien hoe je binnen het traditionele bibliotheekwerk op een zinvolle manier nieuwe media kunt toepassen en integreren. Niet wachten op een landelijk aanbod – dan kan je in sommige gevallen lang wachten –  maar zelf met veel kennis van zaken producten en diensten ontwikkelen waar de Bibliotheek Maasland behoefte aan heeft. Door zijn kennis ook met collega’s te delen, bijvoorbeeld door presentaties en trainingen, werken zijn ideeën als een olievlek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Jeroen van der Schenk
26-8-2011 17:34
Mooi! Nu wil ik graag stemmen op Jan de Waal. Of mag er niet gestemd worden?
Bart Janssen
26-8-2011 18:34
Binnenkort zal er inderdaad gestemd kunnen gaan worden. Houd het nieuws in de gaten!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie