HomeRubriekenGastblogsBericht
voetnoot
De genomineerde bibliotheken en hun helden
15-02-2012
Op 29 maart wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Permekebibliotheek te Antwerpen bekendgemaakt wie zich de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2012 mag noemen. De komende weken stellen we de 12 genomineerde bibliotheken aan u voor en zetten zij hun eigen helden in het zonnetje.
De genomineerde bibliotheken en hun helden
Een stemronde waarbij massaal gestemd werd door het publiek heeft eind vorig jaar een shortlist met twaalf genomineerde bibliotheken opgeleverd (twee per provincie) die nu met elkaar om de hoofdprijs strijden: Leuven, Londerzeel, Genk, Overpelt, Dendermonde, Zwevegem, Veurne, Wachtebeke, Bonheiden, Balen, Schaarbeek en Elsene.

Deze bibliotheken worden op elf verschillende onderdelen beoordeeld door deskundige Mystery Guests. Aan de hand van de door deze Mystery Guests opgestelde rapporten en via een persoonlijk bezoek aan de hoogst gekwalificeerde bibliotheken komt de jury vervolgens tot de eindrangschikking.

De jury bestaat uit de Vlaamse schrijfster Brigitte Raskin (voorzitter), Jan Van Vaerenbergh (secretaris), Eric Rinckhout (cultuurredacteur bij dagblad De Morgen), Carol Vanhoutte (directeur Bibliotheek Kortrijk en voorzitter van de sectie Openbare Bibliotheken bij de VVBAD), Wendy de Graaff (bibliotheekdeskundige en –journalist) en Eimer Wieldraaijer (hoofdredacteur van het organiserende Bibliotheekblad).

De komende weken zullen de twaalf genomineerde bibliotheken in willekeurige volgorde op deze website in woord en beeld aan u voorgesteld worden. De directeuren (of andere bibliotheekmedewerkers) vertellen over de sterke kanten van hun bibliotheek en wat de nominatie voor hun bibliotheek betekent. Daarnaast wordt van elke bibliotheek met een fotoreportage een beeldimpressie gegeven. Het thema van de verkiezing is dit jaar ‘helden’. De twaalf bibliotheekdirecteuren beschrijven in een column wie voor hen de titel ‘held’ verdient en dat levert soms verrassende resultaten op! Ook deze columns zult u de komende weken hier kunnen lezen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie