HomeRubriekenGastblogsBericht
voetnoot
Pluim voor de helden van Overpelt
08-03-2012
Buiten ligt een mooi wit sneeuwtapijt en dalen de temperaturen tot 16° C onder nul. Files op de weg, vertragingen in het openbaar vervoer… De natuur lijkt enige rust af te dwingen. Maar als ik in de bibliotheek arriveer, is deze rust snel weg.
Pluim voor de helden van Overpelt
We hebben deze week weer een drukke agenda. Eén kleuterklas, enkele klassen van het eerste en het zesde leerjaar en de moedergroep van het Rode Kruis opvangcentrum komen voor een introductiebezoek naar de bibliotheek. Geert Spillebeen verzorgt lezingen voor de leerlingen van het tweede jaar middelbaar onderwijs en twee klassen van het vijfde jaar komen voor opzoekingswerk naar de bibliotheek. Donderdag hebben we onze maandelijkse uitleen in het Revalidatie- en MS-centrum en op vrijdag bezoeken we enkele leners binnen het project Bib-aan-huis.
Tussen deze activiteiten door moeten alle boeken, cd’s en dvd’s verwerkt worden, maken we een themastand met de boeken van de longlist van de Gouden Boekenuil en de Libris literatuurprijs, plaatsen we hierover een artikel op onze blog en delen we deze pagina op Facebook…

Wanneer de bibliotheek opengaat, ontvangt het personeel het publiek weer met een hartverwarmende glimlach en helpt hen graag verder: ‘Hebben jullie het laatste boek van Loes den Hollander?’, ‘Waar vind ik informatie over cyberpesten?’, et cetera. Een oudere man op het internet die zijn mail niet meer kan openen, wordt verder geholpen. De fundels worden uitgelegd aan een mama met twee jonge kinderen.

En als dan een vrouw De engelenmaker van Stefan Brijs na één week terugbrengt, vertelt hoe fantastisch ze het vond en nu Post voor mevrouw Bromley leent en ik haar ook nog kan uitnodigen voor een lezing van deze auteur, ga ik na een lange werkdag met een warm gevoel weer naar huis! En dan weet ik dat het personeel en de vrijwilligers van de Overpeltse bibliotheek een pluim verdienen…

Ann Severens
Bibliotheek Overpelt

Zie ook het interview met Ann Severens: 'Bibliotheek Overpelt: "Deze verkiezing geeft extra dynamiek"'.

Voor een fotoserie met foto's van Bibliotheek Overpelt, zie hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie