HomeRubriekenGastblogsBericht
voetnoot
Interaction Design
Agnes Klitsie
01-11-2013
Aan Rob, student Interaction Design aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht), vraag ik: Waarom zijn zoveel websites toch zo gebruiksonvriendelijk? Daar heeft hij wel een antwoord op: de meeste websites worden ontworpen door programmeurs die tevreden zijn als dingen werken, of vormgevers die ‘mooie plaatjes maken’, en die geen rekening houden met de eindgebruikers.
Interaction Design
Daarnaast beseffen heel veel bedrijven niet dat toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en psychologie onmisbare factoren zijn in het ontwerpen van media waarmee doelgroepen in contact komen met die bedrijven. Er zijn ook bedrijven (zoals de NS) die een monopoliepositie hebben. Veel invloedrijke bedrijven houden dingen tegen, omdat alles omgooien toch wel een jaar of tien duurt, volgens Rob (daar kijk ik wel van op). Dat is des te alarmerender, omdat zijn generatie (hij is 23) niet meer meteen gebruikmaakt van de fysieke plek van een bedrijf, maar ervan uitgaat dat voor alles een digitaal kanaal of een digitale versie beschikbaar is. Wanneer een bedrijf daar niet aan voldoet, verliest het potentiële klanten, omdat het niet tegemoet komt aan verwachtingen of behoeften. Daarom is het van groot belang dat bij het ontwerpen van een website een vormgever wordt betrokken die snapt hoe mensen en de desbetreffende doelgroepen denken, te werk gaan en wat ze verwachten. Er zijn zoveel nieuwe technische mogelijkheden die niet meegenomen worden!

De opleiding Interaction Design ging in de jaren negentig van start in Hilversum. Onder andere veel voormalige en huidige Apple-medewerkers zijn in Hilversum afgestudeerd. Er zijn nu slechts drie plekken in Europa waar je specifiek Interaction Design kunt studeren. De studenten krijgen veel lessen (cognitieve) psychologie, doen aan doelgroepenonderzoek en moeten, voordat ze aan een website beginnen, vragen beantwoorden als: Wat wil je bereiken?, Voor wie maak je het?, Wat is de context waarin het gebruikt gaat worden? Ze krijgen vakken als ADP (Action Design Principles), waarin je onder andere leert hoe je visuele hulpmiddelen en illusies moet toepassen en hoe je moet inspelen op standaardgedrag. De laatste jaren is er duidelijk een verschuiving waarneembaar: steeds meer bedrijven zien er het belang van in en laten websites maken door programmeurs én vormgevers.

Wat vindt hij van de landelijke website van de bibliotheken? Rob: veel ruimte wordt verspild door onnodig grote vlakken, het oog weet niet waar het moet focussen, omdat koppen verdrinken in de rest van de content (vooral door kleur en corpsgrootte). Hoewel hij geen doelgroepenonderzoek heeft gedaan naar onze gebruikers, denkt hij dat er veel onderwerpen op de homepagina staan waar mensen weinig boodschap aan hebben. Het intypen van zoektermen leidt tot een wit scherm tijdens het laden van resultaten, zonder enige vorm van feedback over wat er aan het gebeuren is. Is het dan gek dat oudere, digitaal minder onderlegde mensen in de war raken? Ook de inlogcode is heel onduidelijk. Hij heeft de bibliotheken al eens benaderd met de vraag of hij zich over de website mocht buigen om die beter te maken, maar daar was geen belangstelling voor. Jammer, een gemiste kans. Misschien dat dit artikel bijdraagt om de mensen wakker te schudden.

Rob heeft eigenlijk maar één ideaal: de wereld toegankelijker maken. Hij maakt geen onderscheid meer tussen de online wereld en de echte wereld, er is gewoon één wereld. Hij is ervan overtuigd dat zijn generatie veel meer inzicht heeft om het mensen makkelijker te maken. Hij ziet de huidige ontwikkeling niet als een revolutie. De jongere generatie zal heel snel vertrouwd zijn met allerlei technische mogelijkheden. Met gebrekkig doordachte interactie en geringe gebruiksvriendelijkheid zal er voor de oudere generaties een grote kloof zijn en blijven. Maar als er met kennis van de menselijke psyche wordt ontworpen in de toekomst, kan er veel verbeteren.

Agnes Klitsie


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (3)

Milet Verberne
19-11-2013 11:22
Hoe interessant en verfrissend is het om Rob zijn mening  hierover te horen. Wij luisteren graag naar jongeren met een mening; daar kunnen we van leren. Het verbaast mij dat de bibliotheken daar geen interesse voor hebben. Wij wel!  Wij maken geen gebruik van de landelijke website en willen onze site graag verbeteren. Hoe kunnen wij contact opnemen met Rob om zijn mening te horen?
Rob
22-11-2013 09:51
Evt. ben ik bereikbaar via twitter, @RvDuinen 
blijlui
25-11-2013 22:19
Wat een prachtige gast! 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie