HomeRubriekenGastblogsBericht
voetnoot
Finalisten verkiezing Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel bekend
21-05-2017
De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017 belandt in de beslissende fase. In de eindronde van de strijd om de NBD Biblion Award zitten zes openbare bibliotheken, een per provincie en een uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Finalisten verkiezing Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel bekend
De bibliotheken op de shortlist zijn, in alfabetische volgorde: Bibliotheek Affligem (Provincie Vlaams-Brabant), Bibliotheek Bilzen (Provincie Limburg), Bibliotheek Arena Deurne (Provincie Antwerpen), Bibliotheek Koekelberg (Brussels Hoofdstedelijk Gewest), Bibliotheek Oostende (Provincie West-Vlaanderen) en Bibliotheek Sint-Niklaas (Provincie Oost-Vlaanderen).

Deze bibliotheken zijn op 31 maart uit in totaal 24 nominaties gekozen door de jury, bestaande uit Carol Vanhoutte (directeur Bibliotheek Kortrijk en voorzitter van de Sectie Openbare Bibliotheken van de VVBAD), Paul Kellens (directeur Bibliotheek Herzele en winnaar van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel in 2014), Elselien Dijkstra (publiciste), Wendy de Graaff (publiciste) en Eimer Wieldraaijer (hoofdredacteur van Bibliotheekblad, het vakblad dat de verkiezing organiseert).

De komende maanden worden de zes finalisten op wisselende data en tijdstippen bezocht door mystery guests die de kandidaten beoordelen op gebouw en inrichting, diensten en producten, en service en klantgerichtheid. Extra aandacht is er dit keer voor de werking en lokale verankering van de bibliotheek, de samenwerking met partners in het sociale, culturele en educatieve domein en de digitale component van de bibliotheek. Om daar goed zicht op te krijgen, vinden gesprekken plaats met leidinggevenden en medewerkers.

De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Informatie aan Zee, het VVBAD-congres dat plaatsvindt op 14 en 15 september in Oostende. Wie dat zal zijn, bepaalt niet alleen de vakjury, maar ook het publiek, dat in de periode van 3 juli tot en met 19 augustus zijn stem kan uitbrengen op www.bibliotheekblad.be. Behalve via foto's en geschreven profielen kan het publiek zich oriënteren op de kwaliteiten van de deelnemers met behulp van door de kandidaten aangeleverde video-impressies van hun bibliotheek.

Met deze verkiezing wil Bibliotheekblad, met steun van de VVBAD, de bibliotheken in Vlaanderen en Brussel op een positieve manier profileren bij pers en publiek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (5)

BROECKx lisette
23-6-2017 15:51
 Bibliotheek Arena omwille van zijn klant en voorakindvriendelijke werking
Je word er steeds met de glimlach geholpen ,niets is hen te veel supper tof team en nu na de vernieuwing een toffe plaats om ook de kleintjes kennis te laten maken met het biekenwereldje
Een terechte winnaar

 
Monique Van Wynsberghe
29-6-2017 13:43
Voor mij is de bib in Oostende de beste. Supervriendelijk personeel en zeer behulpzaam met ouder publiek dati niet zo goed thuis is in modernere technologie. Het gebouw zelf is fantastisch om te bezoeken en er te lezen of te werken. Veel lichtinval. Confortabele zetels en bankjes. Goed klassement en uitstalling van themamateriaal. Geen bib kaart maar enkel Identiteiskaart. Gewoon goedkoopste bib en lange uitleentijden. Top. 
Verhaeghe Jenny
30-6-2017 15:25
 Voor mij is de Oostendse bibliotheek een zeer praktisch huis. Een echt boekenhuis waar je op een rustige, frisse manier je keuze kan maken. Aangepast aan onze moderne verwachtingen en vlot toegankelijk voor de vele zomerse vakantie verblijvers.
Bosch Gerry
2-7-2017 14:00
 Voor mij is de bib in Bilzen een zeer prachtige,moderne,ontspannende en pracktische bibliotheek! Echt om als Bilzenaar fier op te zijn! toch? :-)
Swinnen ludo
2-7-2017 20:24
 Bib Bilzen, waar mens en woord samenvloeien

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie