HomeRubriekenGastblogsBericht
voetnoot
Bekendmaking Beste Bibliothecaris van Nederland op 9 november tijdens DRONGO Talenfestival
18-10-2018
De uitreiking van de NBD Biblion Award aan de Beste Bibliothecaris van Nederland vindt plaats op 9 november, tijdens het DRONGO Talenfestival aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. 
Bekendmaking Beste Bibliothecaris van Nederland op 9 november tijdens DRONGO Talenfestival
Op vrijdag 9 november laten de drie kandidaten voor de titel Beste Bibliothecaris, Meike Boertjes, Marjolein Hordijk en Jolanda Robben, 's ochtends in een interactieve sessie met het publiek zien hoe je lezen leuk kunt maken (Groene Zaal, 11.00 uur), waarna taalvirtuoos/cabaretier Wim Daniëls 's middags (Theaterzaal C, 15.00 uur) de winnaar van de verkiezing onthult.  
 
Naast het bekendmaken van de opvolger van Juan Khalaf als Beste Bibliothecaris van Nederland, zijn er nog diverse andere redenen om deze zevende editie van het DRONGO Talenfestival bij te wonen. DRONGO is, met gemiddeld zo'n 2500 bezoekers, het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen. Gedurende twee dagen - vrijdag 9 en zaterdag 10 november, staat het Elinor Ostromgebouw bol van sessies, debatten, spoedcursussen, netwerkbijeenkomsten en labs. Op zaterdag is er de live uitzending van het radioprogramma De Taalstaat vanuit Nijmegen. Hoofdgast van presentator Frits Spits is de minister van OCW, Ingrid van Engelshoven.

Wilt u het evenement meemaken? Dankzij de VOB, partner van het festival, is dat snel en eenvoudig te regelen. Gebruik de code DRONGO/VOB2018 op de website van het DRONGO Talenfestival voor een gratis toegangskaart.

Programmapartners van het DRONGO Talenfestival zijn onder andere het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Koninklijke Bibliotheek, de Vereniging van Openbare Bibliotheken, de Stichting Lezen en Het Genootschap Onze Taal. Mediapartner van het tweedaagse congres is De Groene Amsterdammer.

De verkiezing van de Beste Bibliothecaris van Nederland is een initiatief van Bibliotheekblad. Sponsor van deze persoonlijkheidsprijs voor medewerkers van openbare bibliotheken is NBD Biblion. Tot en met 31 oktober kunt u op deze site stemmen op een van de drie finalisten. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door het stemmende publiek en de vakjury tezamen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie