HomeRubriekenGastblogsBericht
voetnoot
Een legendarisch duo
Jolanda Robben
09-12-2019
Batman en Robin, Snip en Snap: er bestaan veel legendarische duo’s. En binnenkort gaat er weer een legendarisch duo de geschiedenisboeken in. De afgelopen negen jaar heb ik rondgestuiterd met mijn collega Wil de Jong-Vermeegen. Knabbel en Babbel… waar ik ging, was zij, en andersom. Ik de dirigent en Wil het orkest. Scoor een Boek!, de Vakantie Voorleestent en honderden activiteiten waren er nooit gekomen als Wil en ik niet samen hadden opgetrokken. Ik durf hier rustig te stellen dat ik nooit Bibliothecaris van het Jaar was geworden als ik Wil niet was tegengekomen. 
Een legendarisch duo
Toch had het zomaar anders kunnen lopen. Wil zag mij in het begin namelijk niet zitten. Toen ik negen jaar geleden voor het eerst in de Bibliotheek Veendam achter een bureau zat, was Wils reactie: ‘Het lijkt wel een dood vogeltje’.
Gelukkig bleek dit dode vogeltje wel iets in haar mars te hebben en al snel vlogen we samen in het rond. Vliegen, dat was namelijk wat we deden. Met veel passie en nog veel meer plezier hebben we de leukste projecten opgezet. Een eigen theatershow, waarom niet? Zelf filmpjes maken, waarom niet? Alles was mogelijk en de twinkeling in onze ogen is nooit verdwenen.

Een jaar geleden was de bekendmaking van de Beste Bibliothecaris. In de theaterzaal in Nijmegen zaten vijf supporters uit Groningen. Toen Wim Daniëls mijn naam zei, klonk één stem boven iedereen uit. Die ene schreeuw zat vol ontlading, blijdschap en trots. Het was ons gelukt!

Maar aan elk legendarisch duo komt een einde. In december gaan we nog één keer samen knallen, en dan gaan we solo verder. Niet zo gek met een leeftijdsverschil van bijna dertig jaar. Maar als ik één advies mag geven. Kom je op een dag een ‘Wil’ tegen? Stuiter samen met haar mee, want je weet nooit wat zij je gaat brengen.
 
Jolanda Robben, werkzaam bij Biblionet Groningen als adviseur Taal als Basis en bij Bibliotheek Veendam als domeinspecialist Leven Lang Leren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie