HomeRubriekenPeilingItem
voetnoot

Peiling

De potentiële kracht van het landelijke merk Bibliotheek wordt niet voldoende benut
In een interview in Bibliotheekblad nr 7 2019 stelt Cyril Crutz, directeur-bestuurder van BiblioPlus, dat de potentiële power van het landelijke merk Bibliotheek door de sector nog niet ten volle benut wordt. Crutz merkt op dat de positionering van de bibliotheek prima in elkaar zit, maar dat de manier waarop die ten uitvoer gebracht wordt, nog voor heel veel versnippering zorgt.
 
Crutz zegt onder andere: 'Als je zegt: de bibliotheek is partner in persoonlijke ontwikkeling, moet je dat laten zien in je producten en diensten én de wijze waarop je dit communiceert. Met betrekking tot de basisvaardigheden doen we als sector heel veel, maar het beeld dat zodoende ontstaat, is dat de bibliotheek er vooral is voor kwetsbare mensen. Terwijl partner in persoonlijke ontwikkeling breder is. Je kunt beter uitdragen dat de bibliotheek er voor iedereen is, zonder focus te verliezen op een specifiek product.'
 
Wat vindt u: wordt de potentie van het merk bibliotheek op landelijke schaal inderdaad nog onvoldoende benut? En ontstaat er inderdaad een beeld dat de bibliotheek er vooral is voor kwetsbare mensen, terwijl 'partner in persoonlijke ontwikkeling' breder is?

Geef uw mening en licht die toe in het reactieveld.

Zie voor de volledige tekst van het interview: 'Cyril Crutz over merkdenken: :  "Sectorbrede regiekracht organiseren’'’, ook verschenen in Bibliotheekblad nummer 7.

De potentiële kracht van het landelijke merk Bibliotheek wordt niet voldoende benut
Eens (101 stemmen)
83%
Oneens (21 stemmen)
17%

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie