HomeRubriekenPeilingItem
voetnoot

Peiling

Iedere bibliotheek die sluit is een zetel voor Wilders
In het recent verschenen nummer (12) van Bibliotheekblad staat een interview met Michel  Wesseling, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Beroepsbeoefenaren in de bibliotheek-, kennis- en informatiesector (NVB), waarin hij wijst op de belangrijke rol die het instituut bibliotheek speelt binnen een democratie, waarbij hij de uitspraak doet: 'Iedere bibliotheek die sluit is een zetel voor Wilders'.

Wesseling betoogt: 'De bibliotheek kan een interessante rol spelen in de continue ontwikkeling van de bevolking, daar is zij voor opgericht, vooral de openbare bibliotheek. Je hebt goed geïnformeerde burgers nodig voor een gezonde democratie (...) Iedere bibliotheek die sluit, is een zetel voor Wilders.'

Wat vindt u? Betekent sluiting van bibliotheken inderdaad een aantasting van de democratie? Is het zo dat iedere bibliotheek die sluit een zetel voor Wilders betekent?

Geef uw stem en licht die toe in het reactieveld.

Iedere bibliotheek die sluit is een zetel voor Wilders
Eens (26 stemmen)
32%
Oneens (55 stemmen)
68%

Reacties op dit artikel (1)

Ronald
25-10-2011 16:54
Dus, Wilders is geen democratisch gekozen volksvertegenwoordiger...?

Volgens mij is het organiseren van tegengeluid een democoratische competentie. MIsschien dat Wilders  daarin geen uitblinker is, maar dat hangt ervan af wie je het vraagt.... En DAT is democratie.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie