HomeRubriekenPeilingItem
voetnoot

Peiling

Bibliotheken die een pand delen of bij een ander intrekken verliezen hun herkenbaarheid
In Bibliotheekblad nr 10 vraagt Hans Veen zich af of het verstandig is voor bibliotheken om in te trekken bij andere instellingen. 'Ik zie ook veel voorbeelden van extramurale activiteiten van bibliotheken waarbij ik mij afvraag of het kind niet met het badwater wordt weggegooid, aldus Veen.

Hans Veen in Bibliotheekblad nr 10: ‘Het is belangrijk dat je de kwaliteit bewaakt; samenwerken is geen doel op zich. Bibliotheken moeten veel beter werken aan hun zichtbaarheid, van bedrijfskleding tot bedrijfsauto en bij de vestigingen die nog wel blijven bestaan. Bibliotheken in een school, een trend die razendsnel om zich heen grijpt, zijn vaak niet meer als bibliotheek herkenbaar. Ze gaan naadloos op in de school en zijn daarmee voor externe partijen en subsidiegevers en fondsenverstrekkers letterlijk onzichtbaar.’

Wat vindt u, dient er terughoudend te worden omgegaan met het intrekken bij andere instellingen, omdat het ten koste gaat van de zichtbaarheid van de bibliotheek? Is het een trend die uiteindelijk zal leiden tot het onzichtbaar worden van de bibliotheek als (te financieren) instituut?
Geef uw stem en licht die toe in het reactieveld.

 

Bibliotheken die een pand delen of bij een ander intrekken verliezen hun herkenbaarheid
Eens (63 stemmen)
41%
Oneens (91 stemmen)
59%

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie